Ilveskodin kuntoutus
Hyvinvointialueen ohjaamat asiakkaat
Hyvinvointialue hankkii Ilveskodista kuntoutusta ja sairaalahoitoa. Asiakkaat tulevat pääosin keskussairaalasta ja asiakkaat kuntoutukseen ohjaa kotiutushoitaja keskussairaalasta. Hyvinvointialue laskuttaa Ilveskodin hoitopäivämaksut. Hoito Ilveskodissa kerryttää maksukattoa. Katso tekonivelleikkuksen palvelupolku Kanta-Hämeen keskussairaalan sivuilta!
Hyvinvointialue hankkii Ilveskodista myös lyhytaikaishoivaa. Lyhytaikaishoivaan kuuluu hyvä perushoito ja Ilveskodin ryhmätoiminta. Paikkoja on rajoitetusti. Yksilöterapiaa ja lääkäripalveluja voit saada omalla kustannuksellasi. Muista kertoa toiveistasi mielellään jo ennen jakson alkua.
Matkakustannusten korvaus
Sairauden hoidosta tai kuntoutuksen vuoksi aiheutuneista matkakustannuksista voit saada korvausta Kelasta. Lisätietoja saat Kelan verkkosivustolta. Jos vakuutusyhtiö maksaa kuntoutuksesi, kysy matkakorvauksesta vakuutusyhtiöltäsi.
Kuntoutuja Ilveskodissa
Hoito-osasto ja asiakashuoneet ovat toisessa kerroksessa. Asiakashuoneet ovat pääosin kahden hengen huoneita, joissa on wc- ja suihkutilat sekä televisio.
Ravitsemus
Ravitsemushoito on osa kuntoutusta - jos ei syö kunnolla, voi tervehtyminen hidastua.
Ruokasalissa annostelet itse ruokasi. Tarjoilijat auttavat tarpeen mukaan. Hoito-osaston ruokasalissa syödään silloin, kun ruokailussa tarvitaan enemmän apua ja valvontaa.
Vieraasi ovat myös tervetulleita huomioiden koronarajoitukset.
Asiakaspalaute
Anna palautetta toiminnastamme jo jakson aikana. Kaikki palaute on meille tärkeää palvelumme kehittämisen kannalta.
Ja muista kysyä, jos jokin asia on jäänyt epäselväksi - me kaikki autamme ja neuvomme!
Kuntoutumisen suunnitelma
Sinun omat tavoitteesi ovat lähtökohtana kuntoutumisen suunnitelmalle, jonka teette lääkärin ja moniammatillisen työryhmän yhteistyönä. Läheisesi ovat tervetulleita neuvonpitoon.
Kuntoutus alkaa lääkärin, fysioterapeutin ja sairaanhoitajan vastaanotoilla. Tutkimuksia täydennetään tarpeen mukaan esimerkiksi laboratorio-, röntgen- tai vaikkapa muistitutkimuksilla.
Kuntoutussuunnitelma kattaa lääkärintutkimuksen ja hoidon, sekä tarvitsemasi fysio- ja toimintaterapian, sairaanhoidon ja ravitsemushoidon sekä tarvittavat tutkimukset. Tavoitteiden toteutumista arvioidaan säännöllisesti kuntoutusjakson aikana.
Fysioterapia
Kuntoutusjaksolla Sinulla on oma vastuuterapeutti. Fysioterapeutti selvittää, millaisia arjen haasteita sekä toiminta- ja liikuntakykyä rajoittavia ongelmia kohtaat arjessasi, ja auttaa löytämään niihin ratkaisuja. Fysioterapiassa tarkistetaan liikkumisen apuvälineet ja apuvälineiden tarve.
Fysioterapia toteutetaan yksilö- ja ryhmämuotoisena oman kuntoutussuunnitelmasi mukaan.
Kuntoutusjakson aikana ja kotiuduttuasi fysioterapeuttisi tekee tarpeen mukaan kotikäynnin.
Toimintaterapia
Toimintaterapian tavoitteena on etsiä ratkaisuja arjen hoitamiseen silloin, kun sairaudet tai vammautuminen ovat tuoneet elämääsi uusia haasteita.
Toimintaterapeutti tekee erilaisia testauksia, joilla selvitetään tarkemmin tilannettasi. Terapeutti tekee tarpeen mukaan kotikäyntejä ja kartoittaa apuvälineiden tai kodin muutostöiden tarvetta, usein yhdessä fysioterapeutin kanssa.
Ryhmätoiminta
Ohjattu ja omaehtoinen toiminta Ilveskodissa edistää monipuolisesti kuntoutumista ja sillä on tärkeä merkitys myös yhdessäolon ja voimien kokoamisen kannalta.
Ryhmätoimintana toteutuu erilaisia ryhmiä kuntosaliryhmistä bingoon. Ryhmiä vetävät fysioterapeutit, toimintaterapeutti, kuntohoitajat ja viriketoiminnan ohjaaja.
Ilveskodissa järjestetään musiikkiesityksiä ja kerran viikossa hartaushetki.
Jakson päättyessä
Hoitojakson päättyessä arvioidaan jakson tuloksia ja saat ohjeita ja evästystä kotiin viemiseksi. Lääkäri kirjoittaa tarvittavat reseptit (eResepti), jatkohoitolähetteet tai lääkärinlausunnot ja todistukset.
Kirjallinen hoitoseloste lähetetään sinulle kuntoutusjakson päätyttyä, sotainvalidien osalta myös Valtiokonttorille ja asiakkaan luvan perusteella jatkohoidosta huolehtiville. Sairaskertomustietosi kirjautuvat Kanta-Hämeen yhteiseen sairauskertomusjärjestelmään.