Ilveskoti

Veteraanipolku 3

13600 Hämeenlinna

puh. 03-5706100

Ajankohtaista

 

POTILASASIAMIES

Ilveskodin potilasasiamiestoiminta on siirtynyt Oma Hämeelle elokuussa 2023. 

 

OMAISTEN JA LÄHEISTEN VIERAILUT ILVESKODISSA

 

Kuntoutujien vierailut toteutuvat Ilveskodin aulassa tai ulkona sään salliessa. Käytäthän maskia ja desinfioit kätesi.Tule terveenä ja sovi vierailusta etukäteen hoitajien kanssa.

Ruokalan tilat ovat edelleen vain asiakkaidemme käytössä. 

 

 

 

Ilveskoti hyvinvointialueella 

Ilveskoti siirtyi osaksi hyvinvointialuekonsernia 1.1.2023. Ilveskodin kuntoutuspalvelut ovat nyt kaikkien kanta-hämäläisten käytössä.

Valtiokonttori kilpailutti sotiemme veteraanien palvelut keväällä. Ilveskoti on vuoden 2023 alusta Kanta-Hämeessä ainoa laitos, joka tarjoaa sota- ja sotilasinvalidien hoitopalveluja  sekä sotainvalidien, rintamaveteraanien ja erityisryhmien kuntoutuspalveluja. 

Sota- ja sotilasinvalidien hoitopalveluja Ilveskodissa ovat ympärivuorokautinen hoito, intervallihoito ja päivätoiminta. 

Sotainvalidien, rintamaveteraanien ja erityisryhmien kuntoutuspalveluja Ilveskodissa ovat ympärivuorokautinen kuntoutus, päivä- ja kotikuntoutus sekä kuntoutustarpeen arviointijaksot. Valtiokonttori myöntää ja maksaa kuntoutuksen Suomen sodissa vammautuneille tai sairastuneille henkilöille, näiden puolisoille ja leskille, ennen vuotta 1991 asevelvollisina tai rauhanturvaajina vammautuneille (sotilasinvalidit) sekä eräille erityisryhmille. 

Rintamaveteraanien on mahdollista saada kotona asumista tukevia palveluja. Myös lotat ja pikkulotat voivat saada palveluja Lotta Svärd -säätiön kautta.   

Suurin osa sotiin liittyvistä asiakasryhmistä tuntee omat palvelunsa hyvin, mutta edelleen löytyy henkilöitä, jotka eivät ole käyttäneet oikeuttaan palveluihin. 

Ilveskodin palveluneuvoja opastaa palveluista. Palveluneuvoja Kaisa Kantanen sähköposti etunimi.sukunimi@ilveskoti.fi, puhelin 040 527 1697. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Toimintakertomus 2021

16.6.2022

Toimintakertomus 2021

Lue lisää...


Esteettömyys

22.6.2021

Esteettömyydessä on kyse kaikkien ihmisten huomioon ottamisesta. Tämä koskee niin rakennettua ympäristöä kuin palveluja, viestintää ja asenteita. Esteettömät ja saavutettavat ratkaisut sopivat kaikille ihmisille. Ilveskoti valmistui vuonna 1991 ja Ilvesmaja vuonna 1996. Molemmat rakennukset ympäristöineen rakennettiin sotainvalideille, joten jo rakennusvaiheessa otettiin huomioon vammaisten henkilöiden tarpeet esteettömyydestä. Vuosien varrella Ilveskodissa on hoidettu eri tavoin sodassa vammautuneita, […]

Lue lisää...


Sotainvalidien ansioristit

23.8.2018

  Ansioristi myönnetään tunnustukseksi erittäin ansiokkaasta toiminnasta Suomen sotainvalidien hyväksi. Ansioristejä on myönnetty vuodesta 1958 lähtien. Sotainvalidien palveluneuvoja Ulla Kannistolle myönnettiin ansioristi ansiokkaasta toiminnasta sotainvalidien hyväksi elokuussa 2019.    

Lue lisää...


Ilveskoti kiittää!

23.8.2018

Ilveskoti on saanut tänä vuonna lahjoituksia kiitokseksi hyvästä hoidosta sekä yhden testamenttilahjoituksen. Lahjoituksin halutaan tukea sotainvalidien ja veteraanien hyväksi tekemäämme työtä. Lahjoittajia kiittäen, Liisa Lähteenmäki ja Ilveskodin väki

Lue lisää...