Ilveskoti

Veteraanipolku 3

13600 Hämeenlinna

puh. 03-5706100

Ajankohtaista

 

OMAISTEN JA LÄHEISTEN VIERAILUT ILVESKODISSA

Päivitetty 9.9.2021                                                       

Ilveskodissa asukkaiden koronarokotukset on toteutettu kattavasti ja alueellinenkin rokotustilanne on hyvä. Kuitenkin mm. delta-variantti onnistuu kiertämään rokotuksia, erityisesti vain yhden rokoteannoksen saaneet eivät ole turvassa tartunnalta.

Ilveskodissa asuu vakituisesti sotainvalideja, mutta suurin osa asiakkaista on keskussairaalasta jatkohoitoon tulevia ja asiakkaiden vaihtuvuuden takia joudumme noudattamaan suurempaa varovaisuutta kuin hoivakodit.

Lokakuussa on odotettavissa rajoitusten purkua, toivon mukaan!

Siis:

 • Tulettehan vierailulle vain terveenä ja oireettomana
 • Henkilökunta ohjeistaa teitä turvallisen vierailun toteuttamisessa. Olkaa yhteydessä henkilökuntaan etukäteen vierailusta sopimiseksi ja ohjeiden saamiseksi.
 • Käsihygieniasta huolehtiminen ja kirurgisen suunenäsuojuksen käyttäminen vierailun aikana on edelleen välttämätöntä, ellei sille ole terveydellistä estettä.
 • Muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan on hyvä pitää 2 metrin turvaväli aina kun se on mahdollista
 • Vierailut toteutetaan pääsääntöisesti edelleen kohtaamispaikalla tai ulkona. Erityisestä syystä vierailu voidaan toteuttaa asiakkaan huoneessa tai alakerran aulassa. Syynä voi olla esimerkiksi asiakkaan tai vierailijan huonokuntoisuus.
 • Kun suunnittelette vierailuja läheisenne luo, on terveysturvallisten käytäntöjen toteutumiseksi hyvä miettiä, miten suurella joukolla vierailulle tullaan ja miten pitkään vierailulla ollaan. Tällä hetkellä helle verottaa voimia!

 

Jos tulette vierailulle ulkomailta, on tärkeätä, että

 • olette terveitä ja oireettomia
 • olette toimineet maahantuloon liittyen koronatestausten suhteen ohjeiden mukaisesti ja koronatestitulokset ovat negatiiviset
 • tai teillä on kahden koronarokotteen antama suoja
 • tai olette jo sairastaneet koronainfektion viimeisen 6 kk kuluessa ja sairastetusta taudista on vähintään 2 viikkoa vierailulle tullessanne
 • mikäli olette epävarmoja vierailumahdollisuudesta, ottakaa yhteyttä vielä henkilökuntaan asian selvittämiseksi

 

Asukkaiden kotilomista ja asiointikäynneistä sovitaan henkilökunnan kanssa. Heiltä saa ohjeita kotilomien ja asiointikäyntien turvalliseen toteuttamiseen. Kotilomilla ja asiointikäynneillä on tärkeä huomioida mm. käsihygienia, turvaetäisyydet ja suunenäsuojuksen käyttö. Kotilomillakin on perusteltua tavata vain terveitä ja oireettomia läheisiä sekä noudattaa kulloinkin alueellisesti voimassa olevia suosituksia tai rajoituksia kokoontumisista mm. henkilömäärän osalta.

TOIMINTAOHJE KOHTAAMISPAIKALLE

 • Vierailuaika varataan hoito-osastolta. Vierailuaika on kello 14 – 18.
 • Vierailun kesto on noin puoli tuntia. Kerrallaan voi olla vain yhdet vierailijat paikalla. Hoitajat huolehtivat omaisesi kohtaamispaikkaan. Koska kohtaamispaikan ulko-ovessa ei ole soittokelloa, pidä hoitajien puhelinnumero tallessa.
 • Vierailijoita tilaan mahtuu enintään 3.
 • Vierailijat eivät saa liikkua muualla Ilveskodin tiloissa (WC, ruokasali)
 • Vierailijat suojautuvat maskilla ja desinfioivat kätensä. Tämä ohje on tarkoitettu suojaamaan myös seuraavia vierailijoita. Vierailijat tuovat oman maskin.

 

Terveisin

Liisa Lähteenmäki 

 

 

 

 

 

 

 

 


Toimintakertomus vuodelta 2020

22.6.2021

  1.    Toiminnan tarkoituksen toteutuminen   Kanta-Hämeen Sairaskotisäätiön sr sääntöjen mukaan säätiön tarkoituksena on tuottaa hoito- ja kuntoutuspalveluja sotainvalideille sekä heidän puolisoilleen ja leskilleen ja tämän tarpeen väistyessä muille ikääntymisen tai sairauden tai vammautumisen vuoksi kuntoutusta ja hoitoa tarvitseville. Tämän tarkoituksen toteuttamiseksi säätiö ylläpitää, omistaa ja hallitsee toiminnan kannalta tarpeellisia toimitiloja. Säätiö on hankintalain mukainen […]

Lue lisää...


Esteettömyys

22.6.2021

Esteettömyydessä on kyse kaikkien ihmisten huomioon ottamisesta. Tämä koskee niin rakennettua ympäristöä kuin palveluja, viestintää ja asenteita. Esteettömät ja saavutettavat ratkaisut sopivat kaikille ihmisille. Ilveskoti valmistui vuonna 1991 ja Ilvesmaja vuonna 1996. Molemmat rakennukset ympäristöineen rakennettiin sotainvalideille, joten jo rakennusvaiheessa otettiin huomioon vammaisten henkilöiden tarpeet esteettömyydestä. Vuosien varrella Ilveskodissa on hoidettu eri tavoin sodassa vammautuneita, […]

Lue lisää...


Sotainvalidien ansioristit

23.8.2018

  Ansioristi myönnetään tunnustukseksi erittäin ansiokkaasta toiminnasta Suomen sotainvalidien hyväksi. Ansioristejä on myönnetty vuodesta 1958 lähtien. Sotainvalidien palveluneuvoja Ulla Kannistolle myönnettiin ansioristi ansiokkaasta toiminnasta sotainvalidien hyväksi elokuussa 2019.    

Lue lisää...


Ilveskoti kiittää!

23.8.2018

Ilveskoti on saanut tänä vuonna lahjoituksia kiitokseksi hyvästä hoidosta sekä yhden testamenttilahjoituksen. Lahjoituksin halutaan tukea sotainvalidien ja veteraanien hyväksi tekemäämme työtä. Lahjoittajia kiittäen, Liisa Lähteenmäki ja Ilveskodin väki

Lue lisää...